Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Cantina D’ Isera

Cantina d’Isera, opgericht in 1907 als Cantina Sociale, is gevestigd in Isera, Trentino. Met ongeveer 150 aangesloten wijnboeren, die druiven laten groeien in wijngaarden met basaltbodems, produceert de Cantina elegante wijnen. Ze zijn gespecialiseerd in mousserende Trentodoc-wijnen en hebben ook rode specialiteiten zoals Marzemino en Lagrein.

Cantina d’Isera – Elegantie en Specialiteiten uit Trentino

Cantina d’Isera werd in 1907 opgericht als Cantina Sociale. Tegenwoordig zijn er circa 150 aangesloten wijnboeren die op de heuvels van Isera in Trentino hun druiven laten groeien in de wijngaarden met basaltbodems, welke zeer geschikt is voor zeer elegante wijnen. De Cantina selecteert vervolgens van alle leden de juiste kwaliteit druiven om prachtige wijnen van te maken.

Cantina d’Isera produceert 60% witte wijnen, voornamelijk mousserende Trentodoc, van druiven uit het zuiden van Trento. Een rode specialiteit is Marzemino, met de eigen herkomstbenaming Marzemino d’Isera Superiore DOC. Deze onderscheidt zich door een elegantere geur en een zilte smaak. Sinds enkele jaren maken ze ook wijn van het plaatselijke rode druivenras Lagrein.

Trentino

Trentino is een wijngebied in Noord-Italië, direct ten zuiden van Alto Adige. De wijngaarden zijn aangelegd op terrassen op hellingen langst het dal. Wijnbouw vindt hier al plaats sinds 1000 jaar voor het begin van de jaartelling. De wijnbouw vindt niet alleen plaats aan de oevers van de rivier de Adige, die van noord naar zuid het gebied doorstroomt, maar ook tot op 750 meter hoogte op de uitlopers van de bergen, waar het veel koeler is. Door het koele bergklimaat bezitten de wijnen een opmerkelijke frisheid, fijne zuren en een zeer zuivere smaak. Lokale druivenrassen zijn de lagrein, marzemino en de teroldego.

Altijd tot uw dienst voor al uw wijnvragen

Heeft u een vraag over een specifieke wijn of wijnhuis? Bent u geïnteresseerd in een wijnproeverij of heeft u een andere wijngerelateerde vraag? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik sta altijd klaar om u van aanvullende informatie te voorzien. U kunt mij bellen of mailen voor meer details.