Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Cellers Sant Rafel

Cellers Sant Rafel is een wijnbedrijf met een verhaal; van een zeer oude vervallen wijnboerderij tot een prachtig wijndomein in Montsant.

Cellers Sant Rafel

Cellers Sant Rafel is een wijnbedrijf met een verhaal; nadat Xavi en Pilar Penas terugkeren naar het gebied waar ze in hun jongere jaren zijn opgegroeid, kopen ze tot grote verbazing van hun familie een oude, vervallen wijnboerderij. Het bedrijf verbouwen ze met de grootste zorg en precisie, waarbij ze ook de terraswijngaarden herstellen met muurtjes van oude hand gestapelde stenen. Nu jaren later bezitten ze 46 hecatare grond, waarvan 11 hecatare wijngaard. Mas D’en Rafel ligt in de buurt van het dorp Pradell de la Teixete, in de gemeente Priorat. Hemelsbreed ligt het een paar kilometer van de Middellandse Zee met alleen het Catalaanse kustgebergte ertussen. De verkoelende invloed van de zee zorgt ervoor dat de druiven langzaam kunnen rijpen wat zeer gunstig is tijdens de hete zomermaanden, de wind draagt vochtige lucht over de bergen heen naar de droge wijngaarden.

Montsant; een klein wijngebied

Montsant is een relatief klein wijngebied, ten westen van Tarragona (Catalonië).

De stijl van de Montsant wijnen komt vrijwel overeen met wijnen uit het beroemde aangrenzende wijngebied Priorat, het klimaat en terroir zijn bijna identiek, de bodem in Priorat bevat echter meer leisteen. De wijnen van Montsant zijn echter eleganter, minder zwaar. Het klimaat gaat over van mediterraan in een meer continentaal klimaat met hete droge zomers. Vroeger werden dit gebied voornamelijk bedreven door kloosteroorden. Pas vanaf de jaren tachtig nam de belangstelling voor Montsant toe. Door investeringen in techniek, bereidingswijzen en erkenning van de D.O. is de kwaliteit uit dit gebied enorm toegenomen, ook omdat de aangrenzende Priorat inmiddels absurd prijsniveau hebben bereikt.Al met al zijn Montsant-wijnen een geweldige keuze voor liefhebbers van Spaanse wijnen die iets anders willen proberen dan de bekendere regio’s zoals Rioja of Priorat. Ze combineren traditionele methoden met moderne wijnmaakpraktijken, resulterend in wijnen die de unieke karakteristieken van het Montsant-terroir weerspiegelen.

Altijd tot uw dienst voor al uw wijnvragen

Heeft u een vraag over een specifieke wijn of wijnhuis? Bent u geïnteresseerd in een wijnproeverij of heeft u een andere wijngerelateerde vraag? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik sta altijd klaar om u van aanvullende informatie te voorzien. U kunt mij bellen of mailen voor meer details.