Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Cà dei Maghi

Cà dei Maghi is een eeuwenoud familiebedrijf dat sinds 1800 wijn produceert in Vallpolicella. Onder leiding van Paolo Creazzi worden prachtige wijnen gemaakt in een mix van traditionele en eigentijdse stijl. Met een nieuwe Nederlandse importeur, Devinita, bieden ze een hoogwaardig assortiment.

Cà dei Maghi – Traditionele en Eigentijdse Wijnen uit Vallpolicella

Cà dei Maghi is een eeuwenoud familiebedrijf wat al sinds 1800 wijn maakt. Het bedrijf ligt In het hart van de Vallpolicella, tussen de wijngaarden niet ver van het centrum van Fumane. Het gebied alleen al is een bezoek waard.

Sinds enkele jaren runt Paolo Creazzi de wijnmakerij met veel passie. Waar in oudere tijden het merendeel van de druiven werd verkocht aan grote wijnhuizen, maken ze vandaag de dag prachtige wijnen in traditionele stijl, doch met een modern tintje. Paolo is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. De grote variëteit aan druiven geven hem de kans om naast de klassieke Valpolicella wijnen ook nieuwe eigentijdse wijnen te ontwikkelen en dit laatste maakt dit wijnbedrijf erg interessant. Niet alleen omdat de wijnstijl vernieuwend is maar vooral omdat de kwaliteit uitermate hoog is.

Sinds vorig jaar heeft Cà dei Maghi een nieuwe Nederlandse importeur; Devinita. AVoor meer assortiment en nieuwe jaargangen check de website van Devinita. BlendNO3 zal in het assortiment blijven van Wine to Dine.

Veneto

Het wijngebied Veneto grenst aan de Adriatische Zee en loopt tot aan het Gardameer. Het is een van de grootste wijn producerende gebieden van Italië. Het klimaat is warm, met gematigde regenval. De soms vulkanische bodem bestaat uit rode en bruine gronden op gruis, ook mergel en basalt. Wijnbouw in dit deel van Italië is al zeer oud en gaat terug tot vóór de jaartelling. De ‘passito’ methode wordt veel gebruikt in Veneto, druiven worden vroeg geplukt als ze nog een hoog zuurgehalte hebben, en worden binnen gedroogd, waardoor suikers worden geconcentreerd. Vergisting vindt niet plaats tot aan de wintermaanden. Het zijn wijnen met een volle body, hoog in alcohol en intens geconcentreerde smaken van rode bes en specerijen. De Amarone della Valpolicella is de bekendste in haar soort. De hogere kwaliteit Veneto wijnen genieten erkenning in binnen- en buitenland.

Altijd tot uw dienst voor al uw wijnvragen

Heeft u een vraag over een specifieke wijn of wijnhuis? Bent u geïnteresseerd in een wijnproeverij of heeft u een andere wijngerelateerde vraag? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik sta altijd klaar om u van aanvullende informatie te voorzien. U kunt mij bellen of mailen voor meer details.