Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Molinetto

Het wijnbedrijf Molinetto is een juweel in het Gavi gebied. De perfect liggende 7 hectare wijngaard bevindt zich vlakbij de schilderachtige dorpjes Tasserole en Francavilla Bisio.

Molinetto – Passie, Traditie en Natuurlijke Teelt in Gavi

Molinetto is een familiewijnbedrijf uit 1990 en wordt vandaag de dag gerund door de jongste zoon, Diego Carrea. Het wijnbedrijf Molinetto is een juweel in het Gavi gebied. De perfect liggende 7 hectare wijngaard bevindt zich vlakbij de schilderachtige dorpjes Tasserole en Francavilla Bisio, waar deze wordt beplant met de bekende Cortese druif, de enige druif die gebruikt mag worden voor de Gavi DOCG. Het is een prachtig gebied waar Diego met veel passie zijn wijngaarden onderhoudt op een zo natuurlijk mogelijke manier. De druiven worden handmatig geoogst in kleine kistjes om kneuzen van de druiven te voorkomen.

Piemonte

Piemonte, de afkomst van de naam (letterlijk ‘aan de voet van de bergen’) heeft te maken met de ligging aan de zuidkant van de Alpen. Het gebied wordt beschut door de Alpen, is erg heuvelachtig en heeft een ideaal klimaat voor de druif. Dankzij de hoogteligging koelt het in de zomer ’s nachts goed af, wat belangrijk is voor de rijping en smaakontwikkeling van de druiven. Door de zuidelijke ligging is het in Piemonte wel altijd warm genoeg om de druiven goed rijp te krijgen. De bekende wijnplaatsen Alba en Asti vormen het centrum van de wijnindustrie in de regio. Hoewel Piemonte als omvang het vijfde wijngebied is van Italië, behoort het qua kwaliteit tot de absolute top. De wijnbouw is in Piemonte nog relatief kleinschalig gebleven, mede als gevolg van het afwisselende landschap met heuvels en dalen: grote wijnhuizen van vele honderden hectaren groot zijn hier nauwelijks ontstaan. Daardoor zijn er nog veel kleine familiebedrijven, waar kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit en alle wijnprocessen op het wijndomein worden beheerd. Het wijngebied kent een grote variatie in druivensoorten. Naar schatting zijn er ongeveer 200 verschillende soorten. Ongeveer 50 worden nog gebruikt voor de wijnbouw, de meeste bekende voor rode wijn zijn de Nebbiolo, de Barbera en de Dolcetto. Van de witte druiven zijn Arneis, Favorita en de Cortese druif de bekendsten.

Altijd tot uw dienst voor al uw wijnvragen

Heeft u een vraag over een specifieke wijn of wijnhuis? Bent u geïnteresseerd in een wijnproeverij of heeft u een andere wijngerelateerde vraag? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik sta altijd klaar om u van aanvullende informatie te voorzien. U kunt mij bellen of mailen voor meer details.