Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Baron de L’ecluse

Baron de L’ecluse en Plaisirs de Pégase, onder leiding van oenoloog Jean-François Pegaz, presenteren met trots Terra Vitis-gecertificeerde wijnen afkomstig van hun 6-hectare wijngaard op Mont Brouilly. De unieke bodemsamenstelling van leisteen uit het primaire tijdperk en granietzand leidt tot weelderige, frisse en fruitige Beaujolais wijnen. Ontdek de kenmerkende smaken van dit bijzondere domein.

Baron de L’ecluse en Plaisiers de Pégase: Authentieke Terra Vitis Beaujolais Wijnen

Baron de L’ecluse en Plaisirs de Pégase zijn al geruime tijd in handen van de Pegaz-familie en worden tegenwoordig geleid door Jean-François. Met veel toewijding en passie creëert Jean-François zijn wijnen, en dat proef je duidelijk. Na zijn avonturen als gecertificeerd oenoloog over de hele wereld, nam hij het bedrijf over van zijn oom en tante.

Het 6 hectare grote domein bevindt zich op steile hellingen te midden van de Mont Brouilly-wijngaarden en wordt met de hand bewerkt en geoogst. De leistenen bodem van 5 hectare uit het primaire tijdperk voegt een volle, ronde smaak toe, terwijl het granietzand van 1 hectare zorgt voor een verfrissende en fruitige ontwikkeling. Sommige wijngaarden hebben zelfs de respectabele leeftijd van meer dan 85 jaar.

Het domein draagt met trots het Terra Vitis-certificaat, wat staat voor het behoud en de bevordering van biodiversiteit en een gezonde bodem. Hier proef je niet alleen wijn, maar ook het resultaat van liefdevol handwerk en een toewijding aan duurzame landbouwpraktijken. Geniet van de smaakvolle erfenis van Baron de L’ecluse en Plaisirs de Pégase!

Altijd tot uw dienst voor al uw wijnvragen

Heeft u een vraag over een specifieke wijn of wijnhuis? Bent u geïnteresseerd in een wijnproeverij of heeft u een andere wijngerelateerde vraag? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik sta altijd klaar om u van aanvullende informatie te voorzien. U kunt mij bellen of mailen voor meer details.