Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Quinta da Côrte

Quinta da Corta, gelegen in het hart van de Douro, bottelt wijn onder zijn eigen naam. Philippe Austruy verwierf het historische pand met oude wijnstokken, waar het werk nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd.

Quinta da Corta – Historisch Terroir en Oude Wijnstokken in de Douro

Ontdek Quinta da Côrte, gelegen in het hart van de Douro-vallei, het meest gewaardeerde gebied voor gerenommeerde Portproducenten. Sinds enkele jaren bottelt Quinta da Côrte weer wijn onder zijn eigen naam, nadat Philippe Austruy, eigenaar van diverse domeinen in Frankrijk en daarbuiten, het in 2012 verwierf. Het terrein, dat behoort tot een van de oudste eigendommen in de regio, is bekend om zijn unieke terroir en oude wijnstokken.

Het gebied, geconcentreerd in de Cima Corgo, biedt een gebalanceerd klimaat voor de druiventeelt, met de terrassen van Quinta da Côrte die tegen de berghelling zijn aangelegd, uitgehouwen in kenmerkende kalkstenen trappen. Deze leisteen bodem geeft de lokale wijnen hun onderscheidende mineraliteit en finesse, voedingsstoffen verscholen tussen de grote bladeren van de wijnstokken.

Na jaren van inzet door lokale families, namelijk “Pacheco & Irmãos”, en levering aan grote Portproducenten zoals Delaforce, Croft, Taylor’s en Ramos Pinto, is Quinta da Côrte nu herontdekt als een plek van onafhankelijkheid en uitmuntendheid. Met zorgvuldige bewerking en aandacht voor detail hebben ze zichzelf gevestigd als een producent van topkwaliteit Douro rode wijnen, die de uitmuntendheid van het terroir weerspiegelen.

Bewonder deze unieke wijnen, geworteld in traditie en gevoed door passie, beschikbaar bij onze webshop. Laat Quinta da Côrte u meenemen op een onvergetelijke reis door de smaken van de Douro-vallei.

Altijd tot uw dienst voor al uw wijnvragen

Heeft u een vraag over een specifieke wijn of wijnhuis? Bent u geïnteresseerd in een wijnproeverij of heeft u een andere wijngerelateerde vraag? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik sta altijd klaar om u van aanvullende informatie te voorzien. U kunt mij bellen of mailen voor meer details.