Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Tawny 20 years old

Tawny 20 years old

 70,00 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Touriga Franca/Tinta Roriz/Tinta Amerela/Tinta Barroca (aangevuld met een mix van oude druivenranken van gemiddeld meer dan 70 jaar) Nu verkrijgbaar in prachtige geschenkverpakking (zolang de voorraad strekt) Goudkleurige met mahoniehout reflecties, verleidt deze hoogwaardige Tawny onmiddelijk met de complexiteit van zijn aroma’s aan krenten, zoethout, kaneel, gekonfijte citrusvruchten, koffie, cashewnoten, karamel & noten. Fluweel zacht en harmonieus van smaak, complex, zeer smakelijk, prachtig in balans meteen lange, rijke en heldere afdronk. De Port kan nu gedronken worden en kan nog zeker 20 jaar liggen onder de juiste omstandigheden. Naarmate de jaren verstrijken zal de Port zachter worden qua smaak. Serveer de Port niet te warm, rond de 10-12 graden.

 
Awards:
Marcelo Copello 95 points |Livits Goda 91 points/
Jancis Robinson 17/Wine Enthusiast | 94 points

 

Wijnbereiding

Zeer traditioneel, de druiven worden  geperst met de voeten in stenen granieten tanks die bekend staan als lagares. Deze eeuwenoude techniek produceert nog steeds de beste Port.  de Port rijpt in ‘Pipas’ , dit zijn grote houten vaten van 600 liter. De Port is een blend van meerdere jaargangen met een gemiddelde  leeftijd van 20 jaar;  de wijnranken waar de Port van gemaakt wordt zijn gemiddeld ouder dan 70 jaar.

Lekker bij:

Wij drinken Port graag bij een kaasplankje, maar deze Port kan ook fantastisch smaken bij een aperitief met geitenkaas op toast. Ook heerlijk bij Zwezerik of een kip tajine met gekonfijte citroenen.  Als dessert begeleidt hij makkelijk een praline chocoladetaart

Wijnhuis Quinta Da Côrte

Meer informatie