Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Vintage 2015

 100,00 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Mix van vele oude druivensoorten oa Touriga Franca or Touriga Nacional, Tinta Cao, Tinta Roriz, Tinta Barroca. Zeer exlusieve Vintage Port! Wordt geleverd in een prachtige kadoverpakking. Afkomstig van een uitzonderlijk perceel in de Quinta, presenteert deze vintage 2015, rood van kleur met inktzwarte reflecties, haar ware kwaliteiten. Een intens aroma van rijp zwart fruit (zwarte bessen, bramen), frambozenpuree, cacao, tabak, peper, kardemom en milde geroosterde tonen zorgen voor een heerlijke opening. De smaak is krachtig en vol met veel rijpe rode en zwarte bessen, kruidig en dit alles in een fluweelzachte structuur. De lange, robuuste afdronk, met zijn uitgesproken maar goed gemengde tannines, houdt een belofte in van bewonderenswaardige houdbaarheid. 2015 was een uitzonderlijk goed Port jaar. Nog jong, het kan de komende jaren alleen maar in complexiteit toenemen.20-40 jaar te bewaren onder de juiste omstandigheden.

Wijnbereiding

Zeer traditioneel, de druiven worden  geperst met de voeten in stenen granieten tanks die bekend staan als lagares. Deze eeuwenoude techniek produceert nog steeds de beste Port.  de Port rijpt in ‘Pipas’ , dit zijn grote houten vaten van 600 liter. De Port is geen blend maar Vintage van 2015.

Vintage port wordt alleen gemaakt van druiven uit uitzonderlijk goed oogstjaar. De Port mag maximaal 3 jaar rijpen in houten vaten en wordt dus relatief jong gebotteld.  Vervolgens rijpt de Port verder op fles, vaak pas na 10 jaar op hun hoogtepunt.

Lekker bij:

Kies voor een klassieke, onverslaanbare wedstrijd een Stilton, een Roquefort of een Gorgonzola.

Een pure chocoladefondant is ook een waardige begeleiding gebleken, maar aan de andere kant zou gebraden eend met zwarte bessensaus ook heerlijk goed gaan.

Wijnhuis Quinta Da Côrte

Meer informatie