Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Tenuta Casenuove

Dit prachtig gelegen Tenuta Casenuove maakt de lekkerste pareltjes van de Chianti streek.

Tenuta Casenuove – Historisch Landgoed voor Bekroonde Wijnen in Toscane

Tenuta Casenuove ligt in het hart van de Toscane, in het schilderachtige stadje Panzono hoog boven de rivier de Pesa. Fattorria Casenuove  heeft een rijke historie wat wijnbouw betreft. De eerste vermeldingen van Tenuta Casenuove dateren uit de 17e eeuw, maar het is waarschijnlijk veel ouder.

Het tussen Florence en Siena gelegen gebied is een favoriete locatie voor het verbouwen van wijn; de hoogte variërend van 370 tot 490, de ligging tussen de olijfbomen, bossen en de rijke bodem afwisselend  van kalk, klei en galestro schist  bieden de ideale omstandigheden om elegante wijnen van topkwaliteit te maken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Philippe Austruy gecharmeerd was van dit landgoed en het in 2015 heeft overgenomen. Met hulp van een dynamisch, jong en lokaal team is hij het domein gaan renoveren om zo met het team bekroonde wijnen te produceren.

Sinds 2022 is Tenuta Casenuove volledig gecertificeerd voor biologische wijnbouw.

Toscane

Het wijngebied Toscane staat voornamelijk bekend om haar Chianti Classico wijnen. Het Toscaanse landschap bestaat uit heuvels en bergen die ideaal zijn voor de wijnbouw. Met name de wijngebieden die hoger gelegen zijn zorgen voor prachtige wijnen. Naast de Chianti Classico heeft Toscane nog meer befaamde wijnstreken; Brunello di Montalcino, de Vino Nobile de Montepulciano en niet te missen Vernaccia di San Gimignano, welke bekend staat om haar witte wijnen.

Altijd tot uw dienst voor al uw wijnvragen

Heeft u een vraag over een specifieke wijn of wijnhuis? Bent u geïnteresseerd in een wijnproeverij of heeft u een andere wijngerelateerde vraag? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik sta altijd klaar om u van aanvullende informatie te voorzien. U kunt mij bellen of mailen voor meer details.