Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

A.D.

Oorspronkelijke prijs was: € 17,95.Huidige prijs is: € 14,95. per fles

0,75 liter -Italië – Piedmont –  Cortese/Chardonnay

Met een intense smaak is deze wijn rijk aan witte bloemen, kruiden, toast en fruitige hints zoals abrikoos en witte perzik. Deze aroma’s komen zowel in de geur als in de smaak naar voren, en de afdronk is opmerkelijk lang. A.D. is een volle wijn, voortgekomen uit een mix van Cortese en Chardonnay, gerijpt in eiken vaten. Dit resulteert in een combinatie van de minerale frisheid en witte bloemensensaties van Cortese, gecombineerd met de structuur en complexiteit van Chardonnay. Hoewel de wijn momenteel op dronk is, heeft hij nog potentieel om verder te rijpen en ontwikkelt hij zich goed in de loop der jaren.  

Wijnbereiding

Handmatige oogst in eerste helft van September. Na zeer strenge selectie van de druiven worden de druiven zacht geperst.  Daarna wordt de most gefermenteerd in Franse eiken vaten van 500 liter. Na de fermentie verblijft  de wijn nog 10 maanden op hetzelfde vat voor deze gebotteld wordt.

Lekker bij:

Een zeer interessante, uitnodigende wijn en aanbevolen bij warme voorgerechten en rijke visgerechten en zeevruchten. Ook lekker bij geroosterd varken en rijke gerechten met geitenkaas.

Wijnhuis Castino Wines

Meer informatie

Andere suggesties…