Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Valpolicella Ripasso Superiori “Canova”

Valpolicella Ripasso Superiori “Canova”

 23,25 per fles

0,75 liter – Italië – Veneto –  Corvina, Rondinella, Molinara  (laatste flessen, nieuwe jaargangen te koop bij Devinita.nl)

Deze prachtige intense Ripasso wordt gemaakt van de druivenranken hoog gelegen op de bergketen waar ook de wijngaard van de Amarone ligt. De kleur is robijnrood met een scala aan intense aroma’s van onder andere zwart rijp fruit als bessen en kersen, maar ook viooltjes, zwarte olijf, wilde munt, cacao en zelfs een vleugje rabarber. De smaak is levendig, intens met heel veel finesse en langaanhoudende afdronk. Een  Ripasso met veel klasse. Awards: 3 times Verona’s top wine; 3 times Gilbert and Gaillard 90+; Merano Red Award; Decanter 95 points; Decanter Asia 90-91 points

Wijnbereiding

Van de traditionele appasimento methode waar de Amarone wijn van wordt gemaakt, worden de reeds uitgeperste ingedroogde schillen toegevoegd aan een Valpolicella Classico, hierdoor ontstaat een 2e vergisting die de wijn meer kracht en en smaak geeft. Na deze 2e vergisting krijgt de Ripasso nog een vatrijping van 48 maanden voordat deze gebotteld wordt.

Deze Ripasso Superiori wordt gemaakt van druiven uit de bergwijngaarden, waar ook de Amarano wijn van wordt gemaakt. De bodem is uniek omdat het een samenstelling is van vulkanisch gesteente en kalksteen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de druiven; het geeft de wijn structuur, finesse en prachtige aroma’s.

Lekker bij:

Stevige gerechten van rood vlees, wild en pittige kazen.

Wijnhuis Cà dei Maghi

Meer informatie

Andere suggesties…