Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Gemma Nizza DOCG

 24,95 per fles

0,75 liter – Italië – Piëmonte – 100% Barbera

Ontdek de indrukwekkende rijkdom van deze volle robijnrode Nizza uit Piëmonte, gemaakt van 100% Barbera. Intens en verleidelijk, onthult deze wijn in de neus tonen van zwarte kersen, zwarte bessen, met een subtiele vleug cacao en kruidigheid.

In de smaak domineren donkerrood fruit en cederhout, leidend naar een zeer aangename lange afdronk. Rond en vol van smaak, presenteert Gemma Nizza DOCG zich als een voortreffelijke wijn.

Gewonnen uit de beste gelegen wijngaarden in Agliano Terme, biedt deze wijn een directe drinkervaring, maar belooft ook nog verdere ontwikkeling bij rijping op de fles.

Ervaar de uitmuntende kwaliteit van Gemma Nizza DOCG en voeg deze karaktervolle Barbera-wijn toe aan je collectie.

Wijnbereiding

De Barbera, een wijnstok van oude oorsprong, die een “krachtige wijn geeft, altijd tamelijk streng, maar gul en rijk aan een voortreffelijke geur, en een smaak die kracht combineert met finesse”. Gemma is een nieuwe wijn van Castino Winery met een Nizza DOCG status, de druiven worden eind september, begin oktober handmatig geoogst. Fermentatie onder gecontroleerde temperatuur ongeveer 15 dagen op RVS, vervolgens rijpt de wijn 15-18 maanden op Frans eiken.

Lekker bij:

Aan te raden bij traditionele rijke gevulde pasta’s ,  rood vlees, stoofvlees, wild, paddenstoelen.

Wijnhuis Castino Wines

Meer informatie

Andere suggesties…